Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Foscam BBS

Search
View: 491|Reply: 2

Fl9851P Enabling/disabling IPCam motion detection with CGI commands

[Copy link]

2

Threads

2

Posts

14

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
14
Post time 2017-04-30 22:38:14 | Show all posts |Read mode
Edited by jodur at 2017-04-30 22:42

I have recently purchased a FL9851P and i am impressed with the functionality of this camera. I want to have simple functionality to arm/disarm the motion detection with my mobile phone.

I tried to use following  CGI commands:

Arm: http://<ip-adres>:<portnr>/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=setMotionDetectConfig&isEnable=1&usr=admin&pwd=
Disarm: http://<ip-adres>:<portnr>/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=setMotionDetectConfig&isEnable=0&usr=admin&pwd=

This works fine, however the whole motion settings are lost, just by writing the Parameter <isEnable> seems to overwrite all MotionDetect variables to a default value. Are alle parameters in the CGI command mandatory or are they optional?

The only solution now seems to write all parameters with arm:

http://<ip-adres>:<portnr>/cgi-bin/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=setMotionDetectConfig&isEnable=1&linkage=16& snapInterval=2&sensitivity=1&triggerInterval=5&schedule0=1024&schedule1 =1024&schedule2=1024&schedule3=1024&schedule4=1024&schedule5=102 4&schedule6=1024&area0=1024&area1=1024&area2=1024&area3=1024&ar ea4=1024&area5=1024&area6=1024&area7=1024&area7=1024&area8=1024 &area9=1024&usr=admin&pwd=


Is this the behaviour by design? Now i have to change every time, my script when i change a setting in the webinterface.
I could imagine that only the <isEnable> is a mandatory parameter in the CGI command <SetMotionDetectConfig> and all others are optional parameters.
Reply

Use magic Report

0

Threads

25

Posts

67

Credits

Member

Rank: 2

Credits
67
Post time 2017-06-05 13:29:19 | Show all posts
Please email tech@foscam.com with your inquiry so that someone in Level II support can take a look at your script.
Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

1

Posts

28

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
28
Post time 2017-06-13 10:16:23 | Show all posts
Hello jodur

Did you get some answer to your question ?
I've got the same issue (not really an issue i know) with my foscam c1 and c2

Thanks
Reply Support Not support

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Quick Reply To Top Return to the list