Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Foscam BBS

Search
Author: nigelcam

C1 & C2: No motion detection when behind glass

[Copy link]

0

Threads

2

Posts

8

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
8
Post time 2017-06-14 10:18:29 | Show all posts
Just to let you guys know: I'm also 'crippled' from this bug. Mine is a C1 V2, it seems to accept the patch (is there any way to check?) but action detection doesn't work through glass I'll also open a case with foscam.
Reply Support Not support

Use magic Report

4

Threads

16

Posts

163

Credits

Member

Rank: 2

Credits
163
 Author| Post time 2017-06-14 17:28:35 | Show all posts
Edited by nigelcam at 2017-06-14 17:29

See my post herefor screenshots from the Device Information page in the camera.
Unfortunately for the C1 there is not indication that the patch has been applied - Foscam didn't bother putting this in the patch code
Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

4

Posts

19

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
19
Post time 6 day(s) ago | Show all posts
For those of you with the C1 V2 who think you applied the patch but it's still not working, you have to make sure it doesn't say "Fail" and then reboot on you.  After about 20 seconds it will fail but if you aren't sitting there watching it, you'll come back and see it rebooted and think it worked.  As nigelcam pointed out, there isn't an indicator either.

Could someone with the installed patch run a CGI command to see what the parameters look like?

IPaddress/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=getMotionDetectConfig&usr=?????&pwd=????

This is what I get on my V2 without the patch:
<CGI_Result>
    <result>0</result>
    <isEnable>1</isEnable>
    <linkage>142</linkage>
    <snapInterval>2</snapInterval>
    <sensitivity>1</sensitivity>
    <triggerInterval>5</triggerInterval>
    <isMovAlarmEnable>1</isMovAlarmEnable>
    <isPirAlarmEnable>1</isPirAlarmEnable>
   

...   
</CGI_Result>

Here it is with a V1 with the old Overlord FW:

<CGI_Result>
    <result>0</result>
    <isEnable>1</isEnable>
    <linkage>14</linkage>
    <snapInterval>2</snapInterval>
    <sensitivity>1</sensitivity>
    <triggerInterval>10</triggerInterval>
    <isMovAlarmEnable>1</isMovAlarmEnable>
    <isPirAlarmEnable>0</isPirAlarmEnable>
    <schedule0>277076930207743</schedule0>

...

    </CGI_Result>

I'd like to know what this patch actually does.  Does it just set the PIR value to 0 or is the configuration totally different?  When you install, do you get the extra checkbox in the interface to turn the PIR on/off?

I've tried to use the  /cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=setMotionDetectConfig to change the PIR to 0 but it doesn't seem to work.

Also, I've been exchanging emails with the tech support team about this issue so fingers crossed, we can get a V2 patch one of these days.
Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

2

Posts

8

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
8
Post time 6 day(s) ago | Show all posts
You sir, are correct! I do get a Fail, didn't notice it last time. Additionally I'm now running 2.52.2.43, due to the FW release with the security patches. Unfortunately, the problem remains.
Reply Support Not support

Use magic Report

0

Threads

4

Posts

19

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
19
Post time Yesterday 07:35 | Show all posts
So far just getting the run around with tech support.

From tech5:
"Aiming at your problem, because your demand isn't our product's issue, we can't provide relevant patch.

But is you want to disable PIR, we can access your camera to do that.

Sorry for inconvenience.

Furthermore, is you want to disable PIR, please provide your region and available time."

My response:

"I disagree that this is my issue and not that of your product.  You put out a firmware upgrade to resolve a security issue with your product that also disabled the ability to turn off the Human Detection (PIR), which in turn rendered the use of this camera through glass useless.  Your manual even has pictures of this feature.
You have also put out an patch for the V1 units that unfortunately does not work for the V2 units.  All I'm asking for is the same service for my newer camera.  There are a bunch of other users out there just like me that would love to have this.  Read the Amazon reviews, people are saying to NOT buy this camera due to this PIR/Glass issue.  As far as remoting into my network to turn off the PIR, I'm not comfortable giving an unknown person this access.

I really like this camera and would like to keep it, and would buy more to use in different areas however cannot until this feature is restored via a patch.

Thank you for your time and helping resolve this issue."


I encourage everyone with this issue to open a ticket by emailing tech@foscam.com

Maybe if there are enough of us, they'll fix it.
Reply Support Not support

Use magic Report

3

Threads

13

Posts

75

Credits

Member

Rank: 2

Credits
75
Post time 18 hour(s) ago From the mobile phone | Show all posts
Thanks I'm getting the run around too. I copied your reply and sent it in. Hoping for a positive outcome.
Reply Support Not support

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Quick Reply To Top Return to the list